Hoe kies ik een geschikte locatie voor mijn bedrijf? Wij geven je 5 adviezen

Hoe kies ik een geschikte locatie voor mijn bedrijf

Je bent onlangs je eigen bedrijf gestart en nu ben je op zoek naar een geschikte locatie. Het is belangrijk om goed na te denken over waar je je wilt vestigen. Maar hoe kies je weloverwogen een goede bedrijfslocatie? Wij geven je graag advies. 

Prijs

Ga eerst na welke prijs je kunt betalen voor het huren of kopen van een bedrijfspand. De verschillen zijn groot, wil je bijvoorbeeld in het centrum of juist aan de rand zitten? Reken in je ondernemingsplan uit welke prijs jij kunt betalen.

Bereikbaarheid

Je bedrijf moet voor zowel personeel als klanten goed bereikbaar zijn. Houd er bij een kantoor rekening mee dat klanten voor de deur willen parkeren, en bij een winkel moeten mensen hun spullen makkelijk in de auto kunnen meenemen. Check dus altijd of er genoeg parkeergelegenheid is en of de locatie zich in de buurt van uitvalswegen bevindt. Ook niet onbelangrijk: hoe zit het met de haltes van het openbaar vervoer?

Bestemmingsplan

Controleer altijd het bestemmingsplan voordat je de overeenkomst tekent, dit kan een hoop narigheid voorkomen. Zo weet je bijvoorbeeld wat er in de toekomst met de omgeving gaat gebeuren. Misschien hecht je veel waarde aan een vrij uitzicht, maar komt er binnen 5 jaar een grote woontoren voor je deur. Dat kun je beter van te voren weten!

Groei

Deze tip ligt in het verlengde van het bestemmingsplan. Wil jij in de toekomst je bedrijf uitbreiden? Bekijk dan of je je bedrijfsruimte mag aanpassen en welke vergunningen daarvoor nodig zijn.

Imago

Natuurlijk wil je dat jouw bedrijfslocatie uitstraalt waar je voor staat. Bedenk ook wat jouw klanten willen. Een te chique pand kan bijvoorbeeld de drempel verhogen om even binnen te stappen. Laat je niet meteen verleiden door een adembenemende locatie, maar bedenk wat jij wil uitstralen en wat jouw (potentiële) klanten graag zouden willen.

Ook heeft elke stad of regio een ander imago, denk daar ook aan. Wil je je vestigen in een bedrijfsverzamelgebouw? Denk er dan aan dat je medehuurders deels jouw imago kunnen bepalen.

Heb je hulp nodig bij het vinden van een geschikte locatie? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

 

Hoe kies ik een geschikte locatie voor mijn bedrijf? Wij geven je 5 adviezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven